Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu kulinarnego pt. „Kolorowo na talerzu II edycja” w ramach programu Promocji Zdrowia.
Otrzymaliśmy od Was sporo prac konkursowych, w których podzieliliście się z Nami swoimi zdrowymi przepisami.
Pojawiły się dania główne, przekąski, koktajle oraz kolorowe sałatki.
Spośród nadesłanych prac -przepisów wyłoniliśmy 3 miejsca w grupie I-III oraz IV-VIII, które spełniały wszystkie regulaminowe wytyczne konkursu.
W kategorii klas I-III
I miejsce Antonii Orybkiewicz klasa 1 za „Jesienny ogród”.
II miejsce zajęły ex aequo Liliana Maciaszek kl. 2b „Witaminkowa spiralka” oraz Emilia Wójcik kl. 1a „Koktajl owocowy”.
III miejsce Antoni Kopiec kl. 3c „Kasza jaglana z miodem i cynamonem”.
Wyróżnienie dla Antoniny Kajdanowicz kl. 3a „Zdrowa sałatka Antosi”.
W linku poniżej znajdują się nadesłane przepisy dzieci klas I-III
https://padlet.com/moniarycyk/6uytqipbj7o9jrsu
W kategorii klas IV-VIII
I miejsce Michał Wdowiak kl. 5a „Zapiekanka z kaszy jaglanej z warzywami”.
II miejsce Anna Marczak kl. 5c „Wyborny makaron ze szpinakiem” oraz Wiktor Rycyk kl. 4c „Ryba w zielonym pesto z brązowym ryżem z suszonymi pomidorami”.
III miejsce Milena Nawój kl. 7c „Pizza gryczana”
Wyróżnienie dla Martyny Łonyszyn kl. 8b „Razowe dobrocie”
Wszystkie przepisy uczniów klas IV-VIII znajdziecie w linku poniżej
https://padlet.com/moniarycyk/yl6bloie0os2e18k
Serdecznie gratulujemy naszym Dwójkowym Kulinarnym Mistrzom oraz wszystkim, którzy zechcieli podzielić się z nami zdrowymi przepisami
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wypróbowania przepisów naszych uczniów