Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu kulinarnego pt. „Kolorowo na talerzu II edycja” w ramach programu Promocji Zdrowia.

Otrzymaliśmy od Was sporo prac konkursowych, w których podzieliliście się z Nami swoimi zdrowymi przepisami.

Pojawiły się dania główne, przekąski, koktajle oraz kolorowe sałatki.

Spośród nadesłanych prac -przepisów wyłoniliśmy 3 miejsca w grupie I-III oraz IV-VIII, które spełniały wszystkie regulaminowe wytyczne konkursu.

W kategorii klas I-III

I miejsce  Antonii Orybkiewicz klasa 1 za „Jesienny ogród”.

II miejsce zajęły ex aequo Liliana Maciaszek kl. 2b „Witaminkowa spiralka” oraz Emilia Wójcik kl. 1a „Koktajl owocowy”.

III miejsce Antoni Kopiec kl. 3c „Kasza jaglana z miodem i cynamonem”.

Wyróżnienie dla Antoniny Kajdanowicz kl. 3a „Zdrowa sałatka Antosi”.

W linku poniżej znajdują się nadesłane przepisy dzieci klas I-III

https://padlet.com/moniarycyk/6uytqipbj7o9jrsu

W kategorii klas IV-VIII

I miejsce Michał Wdowiak kl. 5a „Zapiekanka z kaszy jaglanej z warzywami”.

II miejsce Anna Marczak kl. 5c „Wyborny makaron ze szpinakiem” oraz Wiktor Rycyk kl. 4c „Ryba     w zielonym pesto z brązowym ryżem z suszonymi pomidorami”.

III miejsce Milena Nawój kl. 7c „Pizza gryczana”

Wyróżnienie dla Martyny Łonyszyn kl. 8b „Razowe dobrocie”

Wszystkie przepisy uczniów klas IV-VIII znajdziecie w linku poniżej

https://padlet.com/moniarycyk/yl6bloie0os2e18k

Serdecznie gratulujemy naszym Dwójkowym Kulinarnym Mistrzom oraz wszystkim, którzy zechcieli podzielić się z nami  zdrowymi przepisami

Serdecznie zapraszamy wszystkich do wypróbowania przepisów naszych uczniów